Recovery Coach, Lya Young-Afat

Een nieuw fenomeen in Nederland met ongekende successen.

Lya is ook een gecertificeerd Recovery Coach die de verslaafde in herstel na de klinische opname helpt een nieuw perspectief te vinden en de draad van het leven weer op te pakken. In de praktijk is gebleken dat deze vorm van hulp hard nodig is om terugval te voorkomen. Alle vitale levensgebieden van de persoon in kwestie komen aan bod, hiertoe werkt Lya met de “Circle of Life” waarin herstel een prominente plek heeft.

De Circle of Life gaat ervan uit dat ieder mens in het centrum van zijn/haar leven staat en zich verhoudt tot universele aspecten van het leven te weten werk, gezondheid, vrije tijd, relaties, familie. Bij verslaafden in herstel komt er een extra dimensie erbij namelijk: life-style en herstel. Er wordt een nieuw fundament gelegd in het leven van de verslaafde in herstel waarbij het niet alleen gaat om gedragsverandering, het gaat ook over overtuigingen, waarden, normen, kwaliteiten, talenten, vertrouwen, missie en visie.

Succes is verzekerd als de verslaafde in herstel een bewuste keuze maakt om zich open te stellen voor bovengenoemde elementen. Niets gebeurt vanzelf, actie en handelen vormen een rode draad in dit traject. Lya spreekt heel vaak haar netwerk aan om mensen in de community van herstel te laten ervaren wat herstel echt is. Zij gaat met haar cliënten naar meetings, helpt bij het voeren van gesprekken met instanties (uitkeringsinstantie, medische zorg, werkgevers etc.). Daarnaast werkt ze samen met partners die ieder een eigen specialisme vertegenwoordigen.

De duur van een recovery traject is drie maanden waarbij in de eerste maand drie dagdelen beschikbaar zijn, in maand twee 2 dagdelen per week en in maand 3 een dagdeel per week. Het is belangrijk dat de Recovery Coach op tijd het traject beëindigd zodat de verslaafde in herstel zelfstandig zijn/haar pad kan vervolgen.
Dit traject is tijd- en arbeidsintensief en zeer kostbaar.

Cliënt aan het woord:

“Meerdere keren is mijn dochter teruggevallen in het gebruiken van cocaïne, totdat we besloten om na weer een opname in een kliniek een traject aan te gaan met Young Partners. Na een aantal weken waarin zij intensief werd begeleid door Lya gaat het nu veel beter met haar. Naast dat zij 6 maanden clean is komt ze nu ook de deur weer uit en heeft vrijwilligerswerk” 

Wacht niet langer en boek nu direct geheel kosteloos een intakegesprek met Lya Young-Afat.

Neem contact op