Alcoholverslaving

Alcohol wordt regelmatig geconsumeerd door veel mensen. Omdat het legaal verkrijgbaar is, is het makkelijk om eraan te komen en algemeen wordt alcohol beschouwd als sociaal aanvaardbaar. Sommige mensen genieten van een paar drankjes, terwijl anderen al snel richting een alcoholverslaving gaan. Hoewel het aan de buitenkant vaak niet lijkt op een groot probleem, vormt alcoholverslaving wel degelijk een reëel probleem voor velen.

Alcohol heeft niet alleen negatieve effecten op je leven, het kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Zwaar alcoholgebruik brengt ernstige en zelfs levensbedreigende schade toe aan de lever en alvleesklier. Ook verzwakt alcoholconsumptie het immuunsysteem en kan het permanente schade aan de hersenen veroorzaken.

Het gebruik van alcohol kan dus zeer ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. De behandelingen om van verslavingen af te komen worden aangeboden in de vorm van therapie en begeleiding. Ook kijken professionals naar verslaving aan andere middelen en helpen bij problemen of een psychische aandoening.

Hoe herken je een alcoholverslaving?

  • Alcohol drinken om te ontspannen.
  • Regelmatig ruzies naar aanleiding van alcoholgebruik.
  • Dagelijks alcohol drinken of alleen op bepaalde momenten zwaar drinken, bijvoorbeeld bij een feestje of in het weekend. Er ontstaan dan problemen, zoals ruzie of dronken autorijden.
  • Verwaarlozing van bepaalde activiteiten door het drinken. Bijvoorbeeld activiteiten met kinderen, huishouden, vrienden, werk of sporten en hobby’s.
  • Ontkennen dat het gebruik van alcohol een probleem is.

Zoekt u professionele hulp voor iemand met alcoholverslaving?

Young Partners werkt met uitstekende afkickklinieken en verzorgt een zeer intensief nazorgtraject waardoor cocaïneverslaafden in duurzaam herstel komen. Daarnaast bieden wij ook hulp aan de familie van de verslaafde waardoor er samen gewerkt kan worden aan duurzaam herstel van de verslaafde.

Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur terug, of bel ons zelf tussen 09:00 en 21:00 uur op het volgende telefoonnummer:

Lya Young-Afat: 06 – 111 624 45

Het kennismakingsgesprek is bovendien gratis! De rest van onze dienstverlening brengen wel kosten met zich mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *